Markiser

Med en bra markis bestämmer du själv när du vill att solens strålar ska släppas fram. Markisen ger dessutom ditt hus, din restaurang eller ditt kontor en dekorativ färgklick och ett lyft åt fastighetens utseende.

På Karlstad Solskydd anpassar vi markiserna efter dina önskemål. Tillsammans med erfarna säljare gör du dina egna val vad gäller storlek, material, färg och form samt inte minst tillval sett till automatik och motordrift.

I vår utställning på Lägatan i Karlstad finner du ett brett program av terrassmarkiser, fönstermarkiser, balkongmarkiser, korgmarkiser och markisgardiner. Botanisera bland material och kulörer och låt dig guidas till den lösning som passar just dina önskemål. 

Samtliga markiser i vårt sortiment är tillverkade av material som klarar skandinaviskt klimat. Materialen är noggrant valda för att stå emot sol, kyla och nederbörd. Du behöver aldrig oroa dig för textilier som bleks eller konstruktioner som rostar eller fryser sönder. Om något trots allt inte fungerar har du alltid våra generösa garantier att luta dig mot.

Terrassmarkis

Har du en terrass eller uteplats på solsidan? Då är en terrassmarkis är det givna valet. En bra markis ger ett behagligare ljus och tar bort mer än 70% av den instrålande värmen. Svalka utanför altandörren sänker också temperaturen inomhus till behagligare nivåer och reducerar onödig energiförbrukning för luftkonditionering.

Fönstermarkis

En snygg fönstermarkis ger en attraktiv inramning åt dina fönster och sänker värmen inomhus, Fönstermarkiser skyddar samtidigt mot förtida blekning av gardiner, möbler och annan inredning. 

Balkongmarkis

En bra balkongmarkis förvandlar på ett ögonblick din balkong till en skuggig uteplats. Balkongmarkisen är en kompakt fallarmsmarkis speciellt utvecklad för inbyggda balkonger. Fallarmarna har justerbar fjäderspänning för optimal dukspänning.

Korgmarkis

Med sin säregna form ger korgmarkisen en extra dimension åt varje fasad. Den rundade former innebär dessutom ett utmärkt solskydd. Korgmarkiser manövreras med lina, vevbox eller motor och placeras över exempelvis butiksfönster och entréer. 

Markisgardin/Vertikalmarkis

En markisgardin löper vertikalt längs fönstret och manövreras lätt och smidigt med band, vev eller motor. Markisgardinen lämpar sig utmärkt som solskydd för såväl bostäder som butiker och kontor. 

  Fönstermarkis Balkongmarkis KorgmarkiserMarkisridå